• خانه
  • بررسی انواع سبکها و متریالهای رایج کابینت در بازار ایران

بررسی انواع سبکها و متریالهای رایج کابینت در بازار ایران

بررسی انواع سبکها و متریالهای رایج کابینت در بازار ایران

کابینت ها آشپزخانه را مرتب و منظم نمایش می‌دهند، بنابراین ستون اصلی آشپزخانه محسوب می‌شوند.
به دلیل استفاده زیاد از کابینت در آشپزخانه و وجود رطوبت و چربی در این فضا، باید با جنس های مختلف کابینت آشنا باشید تا با توجه به شرایط خود، یکی از انواع متریال کابینت را مورد استفاده قرار دهید.
در این محتوا، انواع سبک ها و متریال های رایج کابینت در بازار ایران را بررسی میکنیم، پس با ما طراحیا همراه باشید.

 

🔸️مشخصات کابینت با سبک مدرن
از شاخص ترین ویژگی کابینت مدرن می توان به سادگی آن اشاره کرد. کابینت مدرن کابینتی با خطوط صاف و منظم، رنگ های ساده، اشکال هندسی مربع و دایره می باشد.
برای اجرای کابینت سبک مدرن معمولا از متریال های:
– ام دی اف،
– هایگلاس،
– پلی گلاس و
-ماتوپلاس
استفاده می شود.
فارغ از متریال و جنس مورد نظر، چنانچه قصد دارید این سبک را انتخاب کنید دقت کنید که:
– این سبک برای مساحت های کوچک بهترین و شاید تنها گزینه است ولی در مساحت های بزرگتر میتواند بعنوان یکی از گزینه ها بررسی شود.
– چنانچه در بقیه قسمت های منزل، عناصری از سبک نئوکلاسیک یا کلاسیک وجود دارد، مثلا گچبری ها و نقوش خاصی روی دیوارها کار شده یا فرش و مبلمان منزل شما به سمت کلاسیک و نئوکلاسیک گرایش دارد بهتر است سبک مدرن را انتخاب نکنید تا انطباق با بقیه فضا وجود داشته باشد.
– چنانچه به لحاظ بودجه محدودیت دارید بهتر است بدانید که سبک مدرن احتمالا مناسب ترین انتخاب برای شماست‌. ولی این جمله به این معنا نیست که تمام پروژه های کابینت با سبک مدرن ارزان تمام میشوند. بلکه صرفا به عنوان راهنما قابل ذکر است که معمولا پروژه های اقتصادی تر و به صرفه تر در سبک مدرن طراحی و اجرا می‌شوند.

نمونه هایی از پروژه های با سبک مدرن ما طراحیا را در تصاویر زیر مشاهده میکنید:



🔹️متریالهای رایج در سبک مدرن:

“متریال ام دی اف” با روکش ملامینه معمولی
متریال ام دی اف یکی از رایج ترین و اقتصادی ترین متریالها برای ساخت کابینت مدرن است که در رنگ های مات و براق ساخته می شود.
موادی که ام دی اف از آن ساخته شده ترکیبی از خرده چوب های نرم است که از طریق چسب رزین به همدیگر چسبانده می شود.
سطح این کابینت کاملا صاف است و روی آن روکش ملامینه با طرح و رنگ مختلف قرار می گیرد.

مزایای ورق ام دی اف با روکش ملامینه:
– این متریال در برابر رطوبت، تغییر دما (نسبت به چوب طبیعی) و در برابر حرارت تا حدی مقاوم است، عایقی مناسب در برابر صدا میباشد.
– مثل چوب دچار ترک نمی شود، مواد سازنده روکش ام دی اف کیفیت بالایی دارد، زیبایی، ظرافت و تنوع طرح و رنگ از دیگر مزایای آن محسوب می شود.
– نسبتا ارزان قیمت است و البته کیفیت سطح و طول عمر آن به اندازه هایگلاس و پلی گلاس نیست.

معایب:
ممکن است در مقابل رطوبت هوا و ریختن آب بر روی سطح آن تحت تاثیر قرار بگیرد.
صافی سطح و جذابیت ظاهری آن به اندازه هایگلاس نیست.

“متریال هایگلاس”
از دیگر متریال های مناسب برای ساخت کابینت مدرن ورق هایگلاس است. هایگلاس یک نوع ورق با مغزی ورق ام دی اف و با روکشی پلاستیکی از جنس پلکسی گلاس می‌باشد.
معمولا ورق‌ هایگلاس از یک طرف با پلکسی گلاس پوشیده شده و طرف دیگر ورق با لایه‌های ارزان‌تر پوشش داده می‌شود که این لایه حالتی زیبا، براق، شفاف و شیشه مانند به ورق هایگلاس می‌دهد.

مزایا: زیبایی چشمگیر این متریال در کنار تنوع در انتخاب طرح و رنگ، مقاومت و ابزار خوری بالا، نظافت آسان و سریع و بالا بودن دوام آن، از مزایای این کابینت می باشد.

معایب: لک و خش پذیری، تیزی لبه های ورق و کاملا ضدآب نبودن به دلیل اینکه مغزی از ام دی اف تشکیل شده از معایب این کابینت می باشد.

برای نگهداری از کابینت های هایگلاس نکاتی را باید رعایت کنید. برای آشنایی با این‌ نکات این مقاله را مطالعه بفرمایید.

پنج نکته نگهداری از کابینت هایگلاس

نمونه هایی از پروژه های اجرا شده ما طراحیا با متریال هایگلاس را در تصاویر زیر مشاهده میکنید.


“متریال پلی گلاس”
کابینت پلی گلاس را می توان از زیر مجموعه های کابینت های براق و درخشان دانست که بسیار مقاوم است و سطحی صیقلی و صاف و ظاهری شبیه شیشه دارد.
روی سطح MDF کابینت پلی گلاس یک لایه از ملامین روی دو سطح قرار می گیرد و روی ملامین نیز یک لایه نازک از پلی استر کشیده می شود.
شباهت نامی کابینت هایگلاس و پلی گلاس به دلیل استفاده متریال مشابه آن است.
این دو کابینت از ام دی اف ام ساخته می شوند و تفاوت بین این دو، روکشی ست که برای هر کدام استفاده شده است.

مزایا: از مزایای کابینت پلی گلاس میتوان به مقاومت بالا در برابر نفوذ آب، حرارت، دما، نور خورشید، مواد شیمیایی، پوسیدگی و خط و خش، انعطاف پذیری بالا، ضدباکتری، نظافت سریع و راحت، قابلیت نصب و اجرا بصورت مات و براق اشاره کرد و در آخر اینکه گرد و غبار و ذرات غذا و چربی به روی آن کمتر مینشیند.

معایب: کابینت پلی گلاس دارای لبه های تیزی است، به سرعت لک میشوند و باید مدام آن هارا تمیز کرد و قیمت بالاتری دارند.

برای آشنایی بیشتر با تفاوت های ورق های هایگلاس و پلی گلاس اینجا کلیک‌ کنید.

تفاوت کابینت هایگلاس و پلی گلاس

“ورق ماتوپلاس”
هایگلاس ماتوپلاس یک نوع ورق با مغزی ورق ام دی اف و با روکشی پلاستیکی از جنس پلکسی گلاس می باشد.
معمولا ورق هایگلاس فقط از یک طرف با پلکسی گلاس پوشیده شده و سمت دیگر ورق با لایه های ارزانتر پوشش داده می شود. این لایه حالتی براق و شفاف به ورق هایگلاس میدهد.
این ورق ها به دلیل براق بودن در ساخت تجهیزات دکوراسیون داخلی نظیر کابینت، کمد دیواری، دکور و … کاربرد زیادی دارد.
هایگلاس ماتوپلاس در ابعاد 288 در 122 (همان اندازه استاندارد هایگلاس) تولید می شود.

مزایا:
ضدخش بودن، ضد اثر انگشت، براق تر بودن نسبت به هایگلاس، تنوع رنگ و طرح و دو طرف روکش بودن از مزایای این ورق است.
ورق هایگلاس در سمتی که لایه پلکسی گلاس دارد ضد آب محسوب می شود اما از سمت دیگر، مقاومت آن نسبت به آب بستگی به کیفیت روکش پشت ورق هایگلاس دارد.

🔸مشخصات کابینت با سبک کلاسیک
سبک کابینت کلاسیک به گونه‌ای است که نمای اشرافی و سلطنتی به آشپزخانه شما می‌دهد.
مشخصه اصلی این کابینت، وجود ستون و سرستون های منبت و معرق کاری شده در کنار تاج و زیر چراغ ابزارخورده است.
درب‌ها و دستگیره های کابینت کلاسیک حکاکی شده و طرح دار هستند و بعضی از درب ها نیز دارای ویترین‌های شیشه‌ای می باشند که برای نمایش دادن ظروف گران قیمت طراحی شده‌اند.

🔸 مشخصات کابینت با سبک نئوکلاسیک
از تلفیق دو سبک کلاسیک و مدرن سبکی به نام نئوکلاسیک به وجود آمده است.
در این سبک خبری از شلوغی سبک کلاسیک و سادگی سبک مدرن نیست بلکه تا حدودی از  ویژگی هر دو سبک بهره می‌گیرد.
کابینت نئوکلاسیک به این معنی است که شما آشپزخانه‌ای با ویژگی‌های کاملا مدرن خواهید داشت اما ظاهر کابینت به سمت و سوی سبک کلاسیک می‌رود.
از ویژگی های بارز این سبک می توان به طرح های ساده و جزئیات ظریف روی کابینت و همینطور درب هایی با خطوط منحنی و دایره‌ای شکل اشاره کرد.
متداول ترین رنگ ها برای این سبک، رنگ های سرد و روشن مانند خاکستری روشن، آبی سیر و …. است.

اگر شما هم به سبک زیبای کلاسیک و نئوکلاسیک علاقه دارید و مایل هستید بدانید متریال مورد استفاده در این سبک ها چه هستند، ادامه مطلب را مطالعه نمایید.

🔹متریالی که در این دو سبک استفاده می شود شامل موارد زیر می باشد:

“کابینت ممبران”
کابینت های ممبران دارای مغزی نئوپان، چوب و یا ام دی اف و همینطور مجهز به روکش ممبران هستند. روکشی از جنس پی وی سی که توسط دستگاه پرس وکیوم کشیده میشود.
اما به دلیل قیمت بالای ممبران، معمولاً سمت بیرونی کابینت روکش ممبران دارد و برای سطح داخلی از پی وی سی سفید استفاده می کنند.

کابینت ممبران به سبک کلاسیک:

کابینت ممبران به سبک نئوکلاسیک:

مزایا: نظافت راحت، تنوع رنگ و طرح، مقاوم در برابر آب و رطوبت و اینکه روکش پی وی سی به صورت یکپارچه روی ام دی اف کابینت کشیده می شود و به همین علت هیچگونه درز و حفره ای روی کابینت ها باقی نمی ماند.

معایب: امکان تغییر رنگ در برابر نور آفتاب و به مرور زمان، امکان پاره شدن روکش در اثر وارد کردن اجسام تیز، ظرافت زیاد طرح ها در این نوع کابینت زیرا وقتی کنده‌کاری‌ها و طرح‌های برجسته یا فرورفته کابینت خیلی ظریف باشند، پوشش دادن لایه PVC خوب صورت نمی‌گیرد و در آخر اینکه اگر بخواهید بعد از مدتی، بخشی از کابینت خود را به هر دلیلی تعمیر کنید پیداکردن همان طرح و رنگ دقیقاً با همان کد رنگ دشوار است.

“کابینت پولیشی”
کابينت پولیشی کابينتي است که از متریال چوب ام دي اف ساخته شده و جنس رنگ بدنه آن رنگی از نوع پوليش بوده که آن را پوشش می دهد. پولیش، ماده‌ای خمیری و ساینده است که از ترکیب رزین، نوعی اسید و تشدیدکننده کبالت ساخته می‌شود.
علت نام گذاری این کابینت به پولیشی، به دلیل عملیاتی می باشد که در مراحل آخر ساخت، بر سطح آن اعمال می گردد.

مزایا: از مزایای کابینت پولیشی می توان به ظاهری زیبا و چشمگیر، براق و درخشنده، مقاوم در برابر رطوبت، آب، نور و حرارت و آسودگی در تعویض درب ها اشاره کرد. این کابینت های پولیشی حالت طبیعی خود را دیرتر از دست داده و نسبت به تمامی مدل های موجود در بازار مقاوم تر هستند.

معایب: آسیب پذیری در برابر خط و خش، حساسیت در اجرا که حتما باید در محیطی ایزوله و عاری از هرگونه گرد و غبار انجام گیرد.
از دیگر معایب کابینت پولیشی، محدودیت رنگ در این کابینت ها و نداشتن انتخاب زیاد در طرح و رنگ میباشد.

“کابینت پلی اورتان”
کابینت پلی اورتان از جنس ام دی اف خام و یا چوب طبیعی است که برای رنگ آمیزی آن از رنگ پلی اورتان کابینت استفاده می شود.
پلی اورتان یکی از پرکاربرد ترین رنگ ها با ترکیب رزین و سفت کننده مخصوصی است که برای رنگ آمیزی سطوح محتلف استفاده می شود.

مزایا: از مزایای کابینت پلی اورتان می توان به تنوع رنگ بالا، ظاهر جذاب و یکنواخت، نگهداری و نظافت آسان، مقاومت در برابر آب، رطوبت، اشعه ماوراء بنفش و مواد شیمیایی، ماندگاری و کیفیت بالا اشاره کرد.

معایب: قیمت بالا و تغییر رنگ در صورت عدم نگهداری از معایب این کابینت است و اینکه کابینت پلی اورتان در هنگام خشک شدن خیلی سریع گرد و غبار به خود جذب می کند.

🔹“مقایسه قیمت ها”
برای انتخاب کابینت قیمت نقش مهمی را ایفا می کند.
هر نوع کابینتی را که برای آشپزخانه ی خود می پسندید، باید با بودجه شما هماهنگی داشته باشد، در ادامه قیمت کابینت های مدرن، کلاسیک و نئوکلاسیک را با هم مقایسه می کنیم.

کابینت های مدرن:
کابینت ام دی اف از نظر اقتصادی کابینت به صرفه ای محسوب می شود و به همین دلیل به کابینت اقتصادی معروف است، کابینت هایگلاس نوع پیشرفته تر کابینت ام دی اف به حساب می آید و از نظر اقتصادی، در رنج متوسط رو به بالا قرار دارد و کمی از کابینت ام دی اف، گران تر است.
کابینت ماتوپلاس قیمت بالاتری نسبت به هایگلاس معمولی دارد و بعد از آن هم کابینت پلی گلاس است که قیمت بالاتری نسبت به دو کابینت هایگلاس و ماتوپلاس دارد.

کابینت کلاسیک و نئوکلاسیک:
کابینت ممبران علاوه بر دوام و ماندگاری بالا قیمت بیشتری نسبت به کابینت های مدرن دارد، قیمت کابینت پلی اورتان از کابینت ممبران بالاتر است و بعد از آن هم، کابینت پولیشی ست که از همه کابینت های ذکر شده در این مطلب گران تر می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *