• خانه
  • چه صفحه کابینتی انتخاب کنم؟

چه صفحه کابینتی انتخاب کنم؟

چه صفحه کابینتی انتخاب کنم؟

جدا از انتخاب صحیح جنس، رنگ و اندازه کابینت، انتخاب کانتر (صفحه روی کابینت) نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
انتخاب صفحه کابینت‌ها یکی از مهم‌ترین گزینش‌ها بوده و نیازمند شناخت کافی از جنس، کیفیت و قیمت این عناصر است.

تعداد صفحات کابینت در بازار زیاد هستند اما در اینجا ما به معرفی چهار مورد از آن ها می پردازیم.

1_ ام دی اف با روکش HPL یا فرمیکا
2_ کوریَن
3_ کوارتز
4_ سنگ طبیعی

صفحات MDF با روکش HPL
صفحات MDF با روکش HPL که در ایران به صفحات شرکتی معروف هستند به دلیل اینکه سازنده اول روکش آن یک برند نیوزلندی به نام فرمیکا بوده است اکثریت محصولات و به خصوص این روکش را به اسم فرمیکا می شناسند مانند ریکا که در واقع اسم یک برند بوده اما خیلی ها امروزه به مایع ظرفشویی با هر برندی می گویند ریکا!

این صفحات یک مغز از جنس MDF دارند و اما ویژگی اصلی این صفحات به دلیل روکش HPL است که روی آن پرس می شود. HPL یک نوع روکش مصنوعی می باشد که با استفاده از مواد مختلف ویژگی های آن بهبود داده شده است.
با این روکش، صفحه تا حد زیادی به مواد لک کننده مقاوم می شود، آب به آن نفوذ نمی کند و مقاومت به حرارت آن بالا می رود. از طرفی چون یک لایه نازک از اکسید آلومینیوم روی HPL کار می شود، این صفحه تا حد زیادی ضد خش هم می شود.
تنوع طرح و رنگ هم دارد و ضخامت آن معمولا ۳ تا ۷ سانتیمتر است.

صفحات کورین
کورین یک ماده مصنوعی است که از ترکیب پلیمرهای اکلیلی با یک سری مواد معدنی و سنگی تولید می شود.
ترکیب شدن این مواد باعث یک سری ویژگی و خصوصیاتی می شود که در سنگ های طبیعی مانند گرانیت و مرمر دیده نمی شوند.
قصه اسم گذاری کورین هم تا حدی شبیه به فرمیکاست، کورین یک نام تجاری برای یک نوع سنگ مصنوعی است که در سال 1967 اختراع و به مرور زمان محبوب شده است.
با این حال بعد از اختراع آن، برندهای دیگر مانند LG، سامسونگ و هانت به بازار اضافه شده اند اما بازار همچنان این سنگ های مصنوعی را به اسم کورین می شناسد.

صفحات کورین فرم پذیر و یکپارچه هستند و در محل اتصال به خصوص زوایای قائمه بدون درز اجرا می شوند و شاید همین مزیت باعث می شود که اکثریت به سمت کورین بروند.
عمر بالایی دارند و مقاومت شان در برابر شوک حرارتی بالا است.
ضد آب، ضد لک، ضد جرم و آنتی باکتریال هستند به خاطر همین در آزمایشگاه از این صفحه زیاد استفاده می شود.
نفوذ ناپذیر اند و به راحتی تمیز می شوند، قابل ترمیم، تعمیر دائمی و جلاپذیری هستند، در مقابل اسید ها و لکه ها مقاومت دارند، از کوارتز و گرانیت ارزان تر هستند اما معایبی هم دارند برای مثال بعضی مواد شیمیایی و پاک کننده ها روی آن لک می اندازند، تحمل ظرف های خیلی داغ را ندارند و تغییر رنگ هم می دهند، شفافیت شان به مرور کمتر می شود که البته با یک پولیش ساده قابل حل است.
فقط مراقب باشید که روی صفحه کورین خط و خش نیافتد که این یک ایراد مهم‌ در صفحات کورین است و جای اشیاء تیز مانند چاقو هم روی آن مشخص است.

صفحه کوارتز
ترکیب این صفحه همانند کورین دستکاری شده است و یک جورایی محصول کارخانه است اما بر خلاف کورین بیشتر طبیعی است تا مصنوعی.
۹۰ تا ۹۵ درصد آن کوارتز و ۶ تا ۱۰ درصد هم رزین و رنگدانه است. این سنگ ها به صورت اسلب های با دوام و بدون منفذ تولید می شوند.
استحکام کوارتز به حدی است که به طور طبیعی در مقابل سایش، خراش، ضربه و حتی اسیدها مقاوم هستند و تولیدشان هم برای محیط زیست ضرری ندارد که این خیلی مهم است.

کوارتز خیلی از مزایای کورین را دارد و در کنار آن ها رنگ و بافت ثابتی دارد و به راحتی مانند کورین خط و خش به آن نمی افتد اما در مقایسه با کورین یک ایراد دارد و آن این است که برعکس کورین که درز اتصال آن مشخص نیست، کوارتز برای برش سنگ خط مشخصی دارد که با یک سری فوت و فن و ریزه کاری در هنگام نصب می تواند برطرف شود.

سنگ های طبیعی
سنگ های طبیعی مانند مرمر که ظاهر جذابی دارند اما خیلی سنگین هستند و اگر بخواهید به عنوان صفحه کابینت از آن استفاده کنید باید حتما به استحکام سازه اش فکر کنید تا کابینت شما به مرور دفرمه نشود.
مواد اسیدی مانند آبلیمو، سس و چیزهای شبیه به این روی سنگ ها نریزد چون اثر آن می ماند و به راحتی پاک نمی شود علاوه بر این، تغییر دمای این سنگ ها خیلی شدید است مثلا اگر در زمستان به این سنگ دست بزنید این اختلاف دما اذیت کننده است و خیلی جذاب به نظر نمی رسد.

مقاومت سنگ طبیعی در مقابل ضربه نسبت به کوارتز کمتر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *