• خانه
  • نورپردازی سرویس بهداشتی

نورپردازی سرویس بهداشتی

نورپردازی سرویس بهداشتی

روشنایی و نورپردازی سرویس بهداشتی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. برای دانستن نکات نورپردازی آن با ما همراه باشید.

کاربرد سرویس های بهداشتی در خانه ها در طول زمان بسیار تغییر کرده است. با پیشرفت تکنولوژی و تجهیزات مربوط به آن از جمله انواع مختلف وان های جکوزی دار و دوش های جدید، سرویس بهداشتی علاوه بر استفاده های قبلی به مکانی برای استراحت و کسب آرامش نیز تبدیل شده است. به طور کلی روشنایی محیطی سرویس بهداشتی باید یکنواخت و ملایم باشد تا باعث آرامش شود و به هیچ وجه نباید خیره کننده باشد.

از سوی دیگر، نور باید بر مبلمان و تزئینات داخل سرویس بهداشتی تاکید و همچنین روشنایی لازم برای کارهای چشمی مانند آرایش کردن را تامین کند. از آن جا که به سناریوهای مختلف نوری در سرویس بهداشتی نیاز است معمولا دو کلید برق برای روشن کردن منابع نوری پیش بینی می شود.
یک کلید برای نور محیطی و کلید دیگر برای روشنایی قسمت روشویی و آینه است. اگر سرویس بزرگ باشد از سه کلید استفاده می شود، این کلید برای نورهای ناحیه دوش و وان تعبیه می شود.

شدت روشنایی متوسط نور محیطی حدود ۱۰۰ و شدت روشنایی روی سطوح عمودی نزدیک روشویی که چهره افراد در آن قرار دارد حدود ۲۰۰_۳۰۰ لوکس است.
در سرویس ها روشنایی بسیار کمی باید در نظر گرفته شود تا اگر نیمه شب یا صبح زود اشخاص خواب آلود وارد سرویس شوند نور زیاد آن ها را دچار شوک نکند.

شدت روشنایی در قسمت های مختلف سرویس بهداشتی:

نور لازم برای آینه:
فضای روشویی و آینه برای شستن دست و صورت، اصلاح و آرایش کردن استفاده می شود.
نکته مهم در در نورپردازی این قسمت تاباندن نور به صورت افراد است نه به سطح آینه.
اغلب این اشتباه صورت می گیرد که نور را به سمت آینه می تابانند که بازتاب آن باعث خیرگی افراد جلوی آینه می شود و یا سایه های شدیدی روی صورتشان ایجاد می کند.
نمونه بسیار رایج آن هنگامی است که لامپ های کوچک نقطه ای (هالوژن یا ال ای دی) را در کنسول بالای آینه نصب می کنند.
بهترین روش برای نور پردازی فضای جلوی آینه ها قرار دادن منابع نوری به صورت قرینه در دو طرف آینه است به طوری که صفحه آینه باخطی که از منبع نور و فرد جلوی آینه میگذرد زاویه بین ۴۵ درجه تا ۶۰ درجه تشکیل دهد.

ناگفته نماند که این منابع نوری باید حتماً دارای پوشش مات باشند تا از تابش خیره کننده جلوگیری و نور آنها به صورت پخش در فضا منتشر شود همچنین می توان از آینه های آماده‌ای که در دو طرف نور دارند که معمولاً با لامپ فلورسنت کار می کنند استفاده کرد.

راه حل دیگر استفاده از منابع نوری خطی است که دقیقاً بالای آینه نصب می شوند. در این روش می توان از چراغهای دیواری که بالای آینه ها نصب می شوند استفاده کرد یا در مرحله اجرا روی سقف کنار دیوار فرورفتگی ارتفاع ۸ الی ۱۰ سانتی متر برای قرار دادن منبع نوری ایجاد کرد.

باید دقت کرد که این منابع نوری در میدان دید شخص قرار نگیرند.
دمای نور مناسب برای استفاده در سرویس ها ۲۸۰۰ الی ۳۲۰۰ کلوین است زیرا رنگ پوست انسان گرم است. نمود رنگ لامپ ها نیز اهمیت زیادی دارد.
لامپ های هالوژن به علت نمود رنگ ۱۰۰ و دمای نور پایین عملکرد بسیار مناسبی دارند.

برگرفته از کتاب اصول و روش های طراحی نورپردازی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *