برای دانستن نکات نورپردازی سالن غذاخوری با ما همراه باشید.
فضای غذاخوری در هر خانه ای محل ویژه ای به حساب می آید و با هم غذا خوردن ارزش نمادین دارد و بهانه ای برای باهم بودن و گذراندن وقت در کنار هم است.
روشنایی مناسب می تواند جذابیت محیطی را که افراد برای غذاخوردن و معاشرت در آن جمع می شوند افزایش دهد و آن را به فضایی تبدیل کند که همه بتوانند نهایت لذت را از این لحظات ببرند.
برای نورپردازی میز غذاخوری معمولا از چراغ های آویز در بالای آن که نور را مستقیما به سمت میز می تابانند استفاده می شود. شدت روشنایی صفحه میز باید بیشتر از فضای اطراف آن باشد اما در مواردی که سقف خیلی کوتاه است می توان از چراغ های دیواری با نور غیر مستقیم یا آباژورها استفاده کرد. کیفیت رنگ اهمیت زیادی دارد و باید از منابع نوری با نمود رنگ بالا استفاده کرد.
در نورپردازی میز غذاخوری هم روشنایی سطح افقی میز و هم سطوح عمودی اطراف آن باید مورد توجه قرار گیرد. شدت روشنایی سطح میز حدود ۲۰۰_۳۰۰ لوکس و شدت روشنایی متوسط سطوح عمودی حداقل ۱۰۰ لوکس در نظر گرفته می شود.
روشنایی سطح میز برای دیدن غذاهای روی آن و روشنایی سطح عمودی برای روشن کردن چهره افراد دور میز انجام می گیرد. تمرکز روشنایی فقط روی سطح افقی میز یک اشتباه محسوب می شود و متاسفانه به شدت رایج است. در این حالت چهره افراد در نیم سایه قرار می گیرد یا بدتر از آن، صورت آن ها با پرتوهای نوری که از بالا می آید روشن می شود و سایه های نامطلوبی زیر ابرو، بین چشم و پیشانی، زیر بینی و چانه به وجود می آید که خطوط صورت آن ها را به شکلی غیرطبیعی و ناخوشایند تغییر می دهد.
پس پیشنهاد می شود از چراغ هایی استفاده شود که علاوه بر روشن کردن سطح میز قسمتی از پرتوی نور خود را به سمت افراد پخش کنند اما باید توجه داشت که شدت نور این پرتو ها نباید زیاد باشد تا ایجاد مزاحمت نکنند. روشنایی میز غذاخوری باید هم میز و هم چهره افراد نشسته دور میز را روشن کند.
برگرفته از کتاب اصول و روش های طراحی نورپردازی