یک سوالی که خیلی پرسیده میشود این هست که آیا خانه قدیمی من ارزش بازسازی دارد یا خیر؟!
این سوال یک جواب قطعی ندارد که نشنیده بگوییم آره یا خیر.
به یک سری عوامل بستگی دارد: که تک به تک با هم بررسی میکنیم
اولین مورد در بازسازی (هدف گذاری) هست. یعنی شما باید مشخص کنید که میخواهید چکار کنید آیا میخواهید دستی به سر و روی این خانه بکشید و از آن استفاده کنید، اینکه کلا بازسازی بشود و سبک کار تغییر بکند یا اینکه کاربری فضا تغییر کند و فضا تبدیل به یک فضای اداری یا تجاری بشود.
بعد از اینکه هدف مشخص شد شما باید به سمت (برآورد هزینه) بروید.
یعنی باید ببینید بازسازی این فضا، با توجه به کاربری که شما نیاز دارید چقدر هزینه دارد که برای اینکار میتوانید از ما یا همکاران مان کمک بگیرید.
بعد از هدف گذاری و برآورد هزینه باید به سراغ این بروید که آیا این بازسازی ارزشش را دارد یا خیر.
از مشاور املاک محله میتوانید سوال بپرسید، مثلا خانه ای که در یوسف آباد چهل سال ساخته شده و بازسازی نشده است با خانه ای که در یوسف آباد چهل سال ساخته و بازسازی شده است چقدر اختلاف قیمت دارد، اگر دیدید هزینهای که برای بازسازی میکنید به مرور زمان به خودتان برمیگردد خب اینکار را انجام بدهید اما اگر دیدید که اینکار را انجام میدهید ولی آنچنان در قیمت خانه اختلافی ندارد پس میتوانید فاکتور های دیگر را در نظر بگیرید.
یکی از آن فاکتور هایی که باید در نظر بگیرید این است که شما چه (کاربری از آن فضا) دارید مثلا اگر قرار است این فضا به مطب یا دفتر وکالت تبدیل بشود این هزینه ای که میکنید به مرور زمان به شما برمیگردد حتی اگر از قیمت فضای بازسازی شده ای که قبلا استعلام گرفتید بالاتر باشد خب این برایتان به صرفه است اما اگر میبینید این فضا با هزینه ای که میکنید آنچنان تغییری نمیکند میتوانید از آن صرفه نظر بکنید.
یک مورد مهم دیگر این است که آیا (ساختمان شما از نظر سازه ای این ارزش را دارد) که بخواهید کل فضا را بازسازی کنید، مثلا اگر این ساختمان سازه محکم و قوی نداشته باشد و به مرور زمان ضعیف شده باشد اگر هزینه زیادی برای بازسازی آن بکنید ممکن است که با یک لرزش ساده آسیب ببینید و تمام هزینه ها هدر برود یا اینکه این ساختمان کلنگی باشد یعنی آنقدر قدیمی باشد که این هزینه ای که میکنید بعد از چندسال بخواهند آن فضا را بکوبند و از اول بسازند که خب این روش هم خیلی منطقی نمیباشد.
یک مورد دیگر (اوضاع بازار مسکن) هست یعنی اگر بازار راکد باشد و هدف تان این باشد که بخواهید این فضا را زود بفروشید باید یک مزیت رقابتی با خانه های دیگر داشته باشد، پس در این زمینه دو دو تا چهارتا کردن فایده ای ندارد و شما باید فضایتان را بازسازی کنید تا شانس فروش خود را بالا ببرید.
و آخرین مورد این است که جنبه روانی و وابستگیهای عاطفی را در این موضوع نظر بگیرید
اگر این خانه برای شما خاطره انگیز هست و دوستش دارید تمام آن عواملی که ذکر شد را کنار بگذارید و بازسازی کنید و از این فضا لذت ببرید.