• خانه
  • چیدمان آشپزخانه

چیدمان آشپزخانه

چیدمان آشپزخانه

آشپزخانه یکی از قسمت‌های پرتردد هر خانه‌ای به شمار می‌رود و معمولا خانم‌ها بیشترین حضور را در آنجا دارند. داخل آشپزخانه وسایل کوچک و بزرگ زیادی وجود دارد که بسته به متراژ، میزان فضای کاربردی و سبک دکوراسیون مورد نظر شما، چیدمان آن اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کند. در این مقاله می‌خواهیم راهنمای کاملی برای چیدمان استاندارد آشپزخانه به شما عزیزان ارائه کنیم.

چنانچه قبلا در مورد چیدمان اجزای آشپزخانه مطالعه کرده باشید احتمالا با مفهوم مثلث کار آشنا هستید. مثلث کار یک مثلث فرضی است که رئوس آن را یخچال و سینک و گاز تشکیل می­دهند و بصورت معمول توصیه می شود چیدمان این سه عنصر در آشپزخانه به شکلی صورت گیرد که این سه جزء در سه راس یک مثلث متساوی الاضلاع قرار گیرند. فضای مثلثی یک فضای استاندارد برای چیدمان آشپزخانه است که محیط این مثلث نباید از ۵ متر کمتر و از ۹ متر بیشتر باشد. سه راس این مثلث مبین سه کاربری اصلی آشپزخانه هستند.

نگهداری (یخچال): هنگام بیرون آوردن وسایل از یخچال باید جوری باشد که به راحتی از یخچال بیرون آورده و روی پیشخوان گذاشته شود پس باید فاصله استاندارد داشته باشد.

معمولا یخچال ها را در ورودی آشپزخانه می گذارند و نکته مهم و حساس این است که بازشوی درب یخچال رو به روی مهمان نباشد.

آماده سازی (سینک): هنگام بیرون آوردن وسایلی مانند میوه و شستن آن، راست یا چپ بودن سینک مهم است و بهتره که صفحه سینک نزدیک به یخچال باشد.

پخت (گاز): در این مرحله بهتر است که ادویه جات، قابلمه ها و همینطور کشو مربوط به قاشق، ملاقه، کفگیر و … به اجاق گاز نزدیک باشد و همینطور بتوانید راحت دستگیره را بردارید.

علاوه بر این، هنگام برداشتن قابلمه داغ صفحه ای برای گذاشتن آن داشته باشید و در اینجا راست یا چپ بودن صفحه نیز مهم است.

اما این نوع چیدمان در همه شرایط امکان پذیر نیست. محدودیتهای ابعادی، وضعیت لوله کشی تاسیسات و برق و گاز در آشپزخانه عملا امکان ایجاد چنین چیدمان ایده آلی را از طراح و کارفرما سلب می کنند. لذا با توجه به واقعیت موجود در فضاهای آشپزخانه؛ بخصوص در ایران معمولا میتوان چیدمانهای رایج را به شش دسته تقسیم نمود.

1_ نمونه آشپزخانه خطی (تک دیوار)
در این چیدمان یخچال، سینک و گاز روی یک راستا کنار هم قرار می گیرند و مثلث کار به شکل یک خط مستقیم بیرون می آید.

2_ نمونه آشپزخانه L شکل
این مدل کاملاً شبیه L است و سه عنصر اصلی در این فضای L مانند قرار داده می‌شود.

3_ نمونه آشپزخانه موازی
در این چیدمان یکی از عناصر سینک، یخچال و اجاق گاز در یک سمت و دو تای دیگر در سمت مقابل قرار می گیرند.

4_ نمونه آشپزخانه U شکل
همان طور که از اسم آن مشخص است، آشپزخانه به حالت U شکل است و فقط از یک طرف فضای باز برای رفت و آمد دارد و از سه طرف دیگر محدود است. در این حالت ممکن است ورودی کوچکی برای آشپزخانه داشته باشید.

5_ نمونه آشپزخانه جزیره ای (lsland)
اگر آشپزخانه‌ی شما فضای کافی و بزرگی دارد، می‌توان از طرح جزیره‌ای استفاده کرد. در واقع فضای جزیره‌ای می‌تواند در وسط آشپزخانه و برای کارهای مختلفی چون سرو غذا، آماده‌سازی مواد غذایی یا فضای دکوراسیونی مورد استفاده قرار گیرد.

6_ نمونه آشپزخانه G شکل
این آشپزخانه تقریبا شبیه آشپزخانه شکل U می باشد و برای کسانی که فضای کافی برای داشتن جزیره مجزا را ندارند بسیار مناسب می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *