رنگ اکریلیک و رنگ روغن از پرکاربردترین رنگ ها به شمار می روند که در انواع ساختمان، چه مسکونی و چه اداری می توان از آنها استفاده کرد.
برای آشنایی با مزایا و معایب این دو رنگ تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
رنگ روغن دارای پایه حلال نفتی است، به همین خاطر برای رقیق شدن به مواد نفتی نیاز دارد، فقط با تینر پاک میشود و در دو حالت مات و روشن قابل اجراست و روی سطوح نمیتواند حالت بافتدار ایجاد کند.
رنگ اکریلیک پایه حلال آبی دارد و به همین دلیل با آب رقیق میشود و میتواند حالت بافتدار روی سطح ایجاد کند.
قلم موی رنگ اکریلیک میتواند توسط آب تمیز شود اما قلم مو هایی که برای رنگ روغن استفاده می شوند یا به رنگ روغن آغشتهاند آب را دفع میکنند. در رنگ روغن به جای آب از محلولهای رقیق کنندهی رنگ مثل ترپانتین برای شستشو و تمییز کردن قلممو استفاده میشود.
رنگ اکرلیک به سرعت خشک میشود؛ بیشتر قسمتهای نقاشی ظرف چند دقیقه خشک میشوند و حتی قسمتهایی از نقاشی که ضخامت رنگ در آنها زیاد است ظرف یک یا دو ساعت خشک میشوند.
در مقابل رنگ روغن بسیار آرام خشک میشود. بسته به ضخامت و مقدار رنگ فرآیند خشک شدن رنگ روغن میتواند چند روز طول بکشد.
می توانید از رنگ اکریلیک بر روی هر سطحی که می خواهید استفاده کنید. می توانید آن را روی کاغذ، تابلو بوم یا کارت و هر چیزی که می توانید روی آن بگذارید نقاشی کنید. درصورتی که سریع کار کنید این رنگ مناسب است. برس هایی که استفاده می کنید باید در کمتر از ۱۰ دقیقه تمیز شوند وگرنه خشک می شوند.
رنگ روغن به شما زمان کار طولانی تری می دهد. می توانید امروز نقاشی کنید سپس یک روز بعد برگردید و از جایی که متوقف شدید ادامه دهید.
رنگ روغن می تواند ترکیب های بسیار متنوع و پیچیده ای را برای شما ایجاد کند تا جزئیات اثرتان را به دقت تکمیل کنید و برای ترکیب رنگها ایده آل است.
رنگ های روغنی به عنوان رنگ های آلکید شناخته می شوند و در صورت نداشتن تهویه مناسب، می توانند سمی و دارای بخارات شدید باشند.
اگر می خواهید از رنگ های روغنی استفاده کنید، حتماً پنجره ها را باز کرده و برای کمک به گردش هوا فن را روشن کنید.
اکرلیک در برابر تغییرات رنگی مقاومتر است.
روغن ها و حلال های رنگ روغن به مرور ته رنگی زرد رنگ می گیرند و نقاشی را قدری قدیمی و کهنه با کنتراست کمتر نشان می دهند.
رنگ آکریلیک در مقایسه با رنگهای روغنی بو ندارد و گرد و غبار معلق در هوا را به خود جذب نمیکند.