• خانه
  • خرید و چیدمان جهیزیه

خرید و چیدمان جهیزیه

خرید و چیدمان جهیزیه

از مراحل چالشی ازدواج یا نقل مکان به یک منزل نو، خرید و چیدمان جهیزیه و لوازم منزل است. محدودیتهای مالی از یک سو و در نظر گرفتن اصول چیدمان از سوی دیگر، شما را با انبوهی از سوالات مواجه میسازد که پاسخ به آنها مستلزم دانش و تجربه کافی است. در ادامه نکاتی در مورد خرید جهیزیه تا چیدمان آن مطرح کرده ایم که با رعایت انجام آن ها می توانید خرید و چیدمان راحت تری داشته باشید.
بودجه
1_ برنامه ریزی و در نظر گرفتن بودجه
شما برای خرید خود باید بدانید که چقدر بودجه دارید و یک نگرش کلی داشته باشید. بدون برنامه هیچ خریدی نکنید. چرا که سریعا رشته کار از دستتان خارج میشود، اولویتها بهم میخورند. خواسته های کوتاه مدت بر خواسته های بلند مدت چیره میشوند و از هدف دور میشوید.
می توانید یک لیست روی کاغذ درست کنید یا یک فایل اکسل در گوشی خود داشته باشید و همه این موارد را یادداشت کنید. تک به تک وسایلی که قصد خرید آن را دارید همراه با قیمت تقریبی جلوی آن بنویسید، می توانید به صورت آنلاین گشتی در بازار هم داشته باشید تا بدانید محدوده قیمت ها به چه شکل است.

2_ در نظر گرفتن متراژ
اگر متراژ خانه خود را می دانید، ابعاد آن را روی کاغذ بکشید و پلانش را داشته باشید اما اگر متراژ را ندارید باید یک ذهنیت کلی از فضای خود داشته باشید. برای مثال اگر خانه شما ۶۰ یا ۷۰ متر باشد احتمالا یک دست مبل خیلی جمع و جور نیاز شما را مرتفع خواهد کرد یعنی ممکن است یک ست کامل ۸ یا ۹ نفره در خانه ای با آن متراژ جا نشود.
بصورت تقریبی و سرانگشتی میتوان گفت اگر متراژ تا ۱۰۰ متر باشد احتمالا یک دست یا یک و نیم دست مبل مناسب است و برای متراژ ۱۵۰ متر معمولا یک و نیم تا دو دست مبل مناسب است و برای مساحت ۲۰۰ مترمربع به بالا دو دست مبل مناسب خواهد بود و ممکن است در این بین فضایی نیز خالی باشد که با اکسسوری های دیگر آن را پر کنید.
ولی توجه کنید که صرف در نظر گرفتن مساحت کافی نیست. پلان فضا را روی کاغذ پیاده کنید و در مورد چیدمان اجزای مبلمان روی کاغذ به جمع بندی برسید.

3_ سبک مورد علاقه
پیشنهاد می شود در اینترنت برای انواع سبک سرچی کنید و ببینید که به کدام یک از این سبک ها علاقه مند هستید، با کدام نوع مبلمان، اکسسوری، تم رنگ و وسایل حالتان بیشتر خوب است اما به غیر از علاقه کاربرد هم مهم است یعنی اگر متراژ خانه شما ۶۰ متر است و مبل بزرگی که به آن علاقه دارید را بخرید نمی توانید از آن استفاده کنید.

معمولا برای خانه هایی با متراژ ۶۰ تا ۷۰ متر سبک مینیمال، مدرن و یا اسکاندیناوی قابل اجرا هستند اما سبک های کلاسیک و نئوکلاسیک از ۱۵۰ متر به بالا جواب می دهد پس سبکی که علاقه دارید و انتخاب می کنید باید با توجه به متراژ فضای شما باشد.

4_ انتخاب پالت رنگ
برای انتخاب پالت رنگ شما باید به آن سبک هایی که دوست داشتید نگاهی بیاندازید و از آن ها مهم تر ببینید که به چه رنگ هایی علاقه مند هستید.
برای مثال اگر شما به رنگ بنفش علاقه دارید باید بدانید که آیا برای فضایی که کوچک و کم نور است همه مبلمان شما می توانند به رنگ بنفش باشند؟ مسلما خیر.
شما فقط می توانید این رنگ را به کوسن یا اکسسوری های کوچک خود اضافه کنید. پس رنگ مورد علاقه خود را پیدا کنید و طبق همان، پالت رنگ خود را بسازید در پالت رنگی تان معمولا دو یا سه رنگ به عنوان رنگ بیس هستند و بقیه رنگ ها بیس خنثی هستند یعنی شما سطوح اصلی را با این رنگ می چینید.

5_ درست کردن متریال بورد
متریال به معنای ماده است و در این روش شما صفحه ای برای خودتان درست می کنید، این صفحه می تواند فیزیکی باشد یا در گوشی تان و با برنامه هایی مانند پیکس آرت، اسنپ سید و‌ یا … باشد.
متریال بورد صفحه‌ ای است که شما متریال هایی که در مبلمان و سبک خانه تان قرار است استفاده کنید را در این جا می چینید یعنی یک کراپ از پارچه مبلمان، یک تیکه عکس از پرده، یک تکه از فرش، یک تکه از چوبی که قرار است انتخاب کنید (به دلیل اینکه رنگ پایه مبل، پایه میز و صندلی های ناهارخوری و پایه میز زیر تلویزیون با هم هماهنگ باشند) را در این صفحه می چینید.

پس شما هنگام خرید یک متریال بورد دارید و می دانید برای مثال فلزی که انتخاب کرده اید فلز رنگ مشکی و چوبی که انتخاب کرده اید عسلی است و پارچه ای که برای مبلمان انتخاب کرده اید مخمل است و… و با وجود داشتن یک متریال بورد، هنگامی که شما از وسیله ای خوشتان می آید و فروشنده فروشگاه می پرسد که چه رنگ و جنسی می خواهید شما متریال بورد و پالت رنگی خود را باز می کنید، به آن فکر و سپس انتخاب می کنید.

6_ تهیه پلان و درج ابعاد
شما باید یک پلان از فضای خود داشته باشید و بدانید در آن فضایی که قرار است مبلمان بچینید در کدام قسمت مبل سه نفره، کجا تک نفره و دو نفره قرار می گیرد.
فرشی که می خرید قرار است چند متری باشد، یعنی به این صورت نباشد که بروید فروشگاه و به فروشنده بگویید سالن خانه ام فلان متر است و بنظر شما من فرش چند متری بگیرم؟
برای مثال سالنی که ۴۰ متر است باید طول و عرض و جانمایی آن مشخص باشد اگر توانستید به نتیجه برسید که عالی است و ما و همکاران مان نیز می توانیم به شما کمک کنیم یعنی یا پلان و چیدمان به شما بدهیم و یا طراحی تری دی و یا پک کامل که شامل پلان، طراحی تری دی و خرید کامل و چیدمان داشته باشید پس با توجه به این ها مرحله به مرحله جلو بروید.

7_ خرید وسایل
در مرحله خرید شما پالت رنگ و متریال بورد را دارید و هدف مشخص شده است. پیشنهاد می شود در این مرحله فرنیچر بورد درست کنید، یعنی عکس آباژوری را که دوست دارید داخل صفحه می گذارید، مبلمانی که دوست دارید را کنار آن، فرشی که دوست دارید گوشه آن، میز تلویزیون و … این ها را تیکه تیکه به صورت کلاژ درست می کنید.

برای خرید شما باید از وسایل اصلی چه از لحاظ قیمت و چه از لحاظ حجم شروع کنید چون هنگام چیدمان از وسایل های بزرگ شروع می کنید.
برای فضاهایی که قرار است فرش ایرانی پهن کنید توصیه این است که خرید را از فرش شروع کنید زیرا فرش ایرانی به خاطر تناژ رنگ و نقش و نگار دنیای رنگ خود را دارد و در واقع همان فرش به شما پالت رنگ می دهد یعنی برای خرید مبل، کوسن، پرده و وسایل های دیگر آن پالت رنگ و نقشی که فرش ایرانی دارد برای شما کامل کننده است پس بهتر است اگر می خواهید فرش ایرانی بخرید اول فرش بخرید بعد سراغ مبلمان بروید اما اگر سبک شما مدرن، مینیمال، اسکاندیناوی و سبک هایی است که در آن ابتدا مبلمان دیده می شود و فرش های تناژ خنثی دارد پس اول از مبلمان شروع کنید.

نکته مهم اینجا است که هنگام خرید جهیزیه قبل از انتخاب و خرید وسایل بزرگ مانند فرش، مبلمان و … تابلو، آباژور یا هر اکسسوری دیگری را نخرید.
خرید این وسایل ترتیب خاص خود را دارد:
1_ فرش یا مبلمان
2_ پرده
3_ لوستر
4_ آباژور
5_ کنسول
6_ میز تلویزیون
7_ میز جلو مبلی و …

پس با این حساب، اشیاء کوچک تر باید در مراحل آخر انتخاب و خرید بشوند یعنی شما همه وسایل خود را خریده اید، تناژ رنگ پرده، کف، سقف، دیوار و … مشخص است بعد می روید سراغ تزیینات کوچک تر و نسبت به آن ها انتخاب می کنید.

برای خانه های کوچک توصیه می شود رنگ هایی که به آن علاقه مند هستید را روی سطوح کوچک تر مانند کوسن، شال مبل، تناژ رنگ تابلو، بیس رنگی که روی ساعت می خورد و … پخش کنید زیرا اگر خانه کوچک و نور کمی داشته باشد این سطوح بزرگ رنگ باعث می شود که چشم اذیت شود.

نکته آخر این است که هنگام خرید این وسایل، ترتیب، نظم، وحدت فرم و جنس را در نظر بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *