چه دوست داشته باشیم و چه دوست نداشته باشیم امکان دارد بخشی از سالهای عمرمان را در یک آپارتمان و یا خانه ی ویلایی استیجاری سپری کنیم اما این دلیل خوبی برای نداشتن تلاش و انگیزه در رابطه با تزیین و تغییر دکوراسیون منزل نیست.
مشکل اول این است که مستاجر قانونا اجازه ندارد بدون رضایت کتبی صاحب خانه تغییر دائمی ظاهری یا سازه ای در واحد مسکونی ایجاد کند.
مشکل دوم این است که حتی اگر صاحب خانه به تغییر رضایت داشته باشد، اعمال بعضی تغییرات در دکوراسیون واحد مسکونی با هزینه هایی همراه است که پرداخت آن ها برای مستاجر به عنوان کسی که قصد استفاده بلند مدت یا تملک ندارد اساسا مقرون به صرفه نیست.
در این مطلب چند ایده عملی و اقتصادی برای جذاب تر کردن دکوراسیون منازل استیجاری را جمع آوری کرده ایم:
قدم اول: انتخاب واحد مسکونی.
اگر هنوز قرارداد اجاره نبسته اید هنگام انتخاب واحد مسکونی به نقشه و جزئیات آن، ابعاد، چیدمان، رنگ مبلمان و وسایل خوب دقت کنید.
هر چه قدر در این مرحله بیشتر تمرکز کنید موقع چیدمان وسایل به تغییر کمتری احساس نیاز می کنید.
قدم دوم: موافقت بین موجر و مستاجر
اگر احساس می کنید که باید تغییر دائمی در دکور خانه اتفاق بیافتد هنگام عقد قرارداد به صاحب خانه بگویید، مجوز کتبی بگیرید و در مورد هزینه آن هم توافق کنید.
رضایت صاحب خانه می تواند تغییرات محدودی مثل رنگ آمیزی یک دیوار خاص و یا حتی استفاده از کاغذ دیواری باشد. پس تلاش خود را بکنید.
قدم سوم: کف
اگر کف اتاق یا سالن باب میل تان نیست یک گزینه خوب این است که کف را با هزینه خودتان لمینیت کنید. بعد از اتمام قرار داد اجاره می توانید بدون این که کلیک لمینیت ها آسیب ببینند آن هارا جمع آوری و در منزل جدید اجرا کنید.
این روش هر چند دردسر، هزینه و ریسک های خاص خود را دارد ولی راهی برای دیزاین فضا به شکلیه که مدنظرتان است.
قدم چهارم: کابینت
اگر ظاهر کابینت منزل استیجاری پسندتان نیست می توانید روی درب های کابینت را با برچسب های مخصوص بپوشانید و بعد از اتمام قرارداد برچسب هارا جدا کنید. هرچند ممکن است آثاری از آن روی کابینت بماند ولی با کمی دقت و حوصله تمیزکردن آن امکان پذیر است.
این برچسب ها علیرغم تنوع و قیمت کم، دوام زیادی ندارند ولی کار شما را به عنوان مستاجر راه می اندازند.
قدم پنجم: انتخاب هوشمندانه لوسترها
برای فضای منزل خود لوستری که با مبلمان و بقیه وسایل سازگاری داشته باشد انتخاب کنید.
صاحب خانه شما را به استفاده از لوستر خاصی مجبور نمی کند پس می توانید خلاقیت و سلیقه به خرج دهید.
لوستری که حمل و نصب پر ریسکی نداشته باشد و انعطاف کافی برای چیدمان وسایل تان در فضاهای مختلف فراهم می کند.
قدم ششم: استفاده از گیاهان آپارتمانی و سایر اکسسوری های تزئینی
با انتخاب صحیح گیاهان آپارتمانی به فضای منزل روح تازه ای تزریق کنید. تا جایی که ابعاد و نور فضا امکان می دهد از این عناصر در دکوراسیون خانه استفاده کنید.
قدم هفتم: تابلو، آیینه، بوم ریس، مکرومه، ساعت دیواری خاص، کنسول و …
قانونا مستاجر مجاز به سوراخ کردن دیوار نیست اما اکنون در اکثر موارد عرف نیست که صاحب خانه برای سوراخ کردن دیوار به منظور نصب تابلو یا ساعت دیواری از شما طلب خسارت کند.
تابلوها اگر با بقیه عناصر فضا منطبق باشند رنگ و لعاب خوبی به فضا می دهند و محیط شما را جذاب می کنند.
قدم هشتم: پرده و فرش
پرده و فرش هم مثل لوستر از آن عناصری هستند که روی زیبایی فضای شما اثر می گذارند.
شما در انتخاب رنگ و طرح آن مختارید و ضمنا صاحب خانه هم شما را به خاطر استفاده از یک پرده یا فرش خاص بازخواست نمی کند. پس از این فرصت هم استفاده کنید.